slowjuicer.png
Shine-Main-Image.jpg
Shine-Juicer-Parts-Hi-Res.jpg

€ 149

Verticale slowjuicer enkele persschroef – Shine (Tribest)

Tribest, dat sinds 1988 een bijdrage levert om een gezonde levensstijl gemakkelijker te maken heeft het mogelijk gemaakt om een nieuw, eenvoudig, kwalitatief en betaalbaar toestel aan te bieden.

De Shine is de goedkoopste slowjuicer binnen het assortiment van Tribest. Deze stijlvolle en compacte slowjuicer heeft een krachtige motor van 200W met een enkelvoudige persschroef. Door zijn roestvrije stalen behuizing en 100% BPA-vrije simpele onderdelen is deze gemakkelijk schoon te maken. 

Deze slowjuicer kan zowat alles koud persen tot sap. Ideaal voor het persen van citrusvruchten en fruit (appels, peren, watermeloen etc), harde groenten versnijden zoals (bieten, etc.) en zelfs noten zoals amandelen, cashew, etc. 

Vezelachtige ingrediënten zoals tarwegras, selder of bladgroenten kunnen best op voorhand in stukken gesneden worden alvorens deze te juicen. Deze slowjuicer is prima voor het sporadisch consumeren van vezelrijke sapjes. 

Bekijk op onze website voor een ruimere assortiment die meer geschikt zijn voor frequenter gebruik van tarwegras, scheuten, bladgroenten enz. 

Specificaties 

 • Compact: neemt zeer weinig ruimte in beslag! 

 • Afmetingen: 13.97 x 13.34 x 49.53 cm

 • Diameter 14,0 x 13,3 cm

 • Gewicht: 4,4 kg

 • Krachtige koude pers: lage 40 RPM met 200 W motor

 • 100% BPA-vrij

 • Kleur: Zwart en zilver 

 • 2 containers voor het opvangen van sap en pulp

 • Borstel voor het snel en gemakkelijk reinigen van je toestel. 

 • 3 jaar fabrieksgarantie.

 • Compact genoeg om mee te nemen.

 • Eenvoudig en stijlvol

 • Duurzame roestvrijstalen behuizing 
   

Technische gegevens

 • Merk: Tribest (Shine) 

 • Type aandrijving: Elektrisch

 • Type: Slowjuicer

 • Kenmerk: Variabele snelheid + met vruchtvleesopvang

 • Vermogen: 200 watt

 • Afmetingen: 13.97 x 13.34 x 49.53 cm

 • Gewicht: 4,4 kg

 • Motor: enkel fase

 • Deze Shine slowjuicer is eenvoudig in elkaar te zetten, met één knop te bedienen en in een paar minuten schoon te maken.

 • Geschikt voor tarwegras: Redelijk

 

Mogelijkheden:

 • Fruitsap: Bijna alle soorten fruit, van zachte bes tot harde appel.

 • Groentesap: Alle in verwerkbare stukken gesneden groenten zoals bieten, komkommer, etc.

 • Noten: Notenmelk van amandelen, hazelnoot, cashew, etc. We raden aan om altijd de noten eerst te weken in water, voor beter resultaat. 

 • Vezelachtige ingrediënten:  tarwegras, selder, gember, bladgroenten (boerenkool, palmkool, zonnebloemscheuten, spinazie etc) kunnen

 • best op voorhand in stukken gesneden worden alvorens deze te juicen. Het sap rendement bij deze ingrediënten ligt lager. Indien je deze groenten frequenter wilt juicer, bekijk het ruimer assortiment van slowjuicers op onze website. 

 

Let op!

Het is aan te raden deze juicer niet langer dan een kwartier te laten draaien. De motor kan snel oververhit geraken en dient tijdig te worden afgekoeld. 

 

Bekijk hier een filmpje over hoe de Shine te gebruiken, installatie, mogelijkheden en reinigen. 

faq.png

Wat kan ik er allemaal mee maken?


Naast het persen van uw favoriete soorten groente en fruit (zowel hard als zachte varianten) om geweldige verse sappen te maken, is de machine ook uitermate geschikt voor het persen van overheerlijk tarwegrassap. De machine is tevens in staat tot het fijnmalen van allerlei soorten specerijen, noten, zaden en (koffie)bonen. Van de gemalen noten kun je ook heerlijke notenburgers of crackers maken. Ook kun je er humus of ijs mee maken.
Een krachtig en handig apparaat EN aanrader voor de gezonde keuken!
Wat is het verschil met een blender?


Er zijn een aantal belangrijke voordelen aan het gebruik van een slowjuicer boven het gebruik van een blender. Zo maalt een blender groente en fruit fijn door middel van messen die op hoge snelheid in een kan roteren. Het is een methode die met name geschikt is voor zachte of vloeibare ingrediënten zoals bananen, aardbeien, komkommers en dergelijke. Als je harde groentes en fruit wilt gebruiken, zoals appels, wortels of bieten, zijn veel blenders al snel ongeschikt of malen het niet goed fijn. Daarnaast blijft ook altijd veel pulp en vellen achter in het sap, waardoor het vaak een klonterige pap wordt. Een slowjuicer kan zowel harde als zachte fruit- en groentesoorten persen en scheidt daarnaast het pulp volledig van het sap. Dit is met name een stuk aantrekkelijker voor kinderen, die vaak liever sap dan een dikke pap drinken, maar ook veel volwassenen geven de voorkeur aan een lekker gezond sap! Tevens is dit sap sneller en makkelijker te verteren.
Gezonder dan een sapcentrifuge!


Bij een traditionele sapcentrifuge wordt er gebruik gemaakt van een scherpe rasp die op zeer hoge snelheid (tot maar liefst 20.000 toeren per minuut) ronddraait. Het probleem is dat hierbij zeer veel hitte vrijkomt. Dit zorgt voor oxidatieprocessen, waarbij zuurstof gemengd wordt in het sap, wat als gevolg heeft dat aanwezige vitaminen, mineralen, antioxidanten en levende enzymen beschadigd raken in uw verse sap. Dit proces is gemakkelijk te herkennen aan het verkleuren en het scheiden van vaste en vloeibare delen in uw sap. Een ander gevolg is dat uw sap hierdoor minder lang vers houdbaar is. Het voordeel van een slowjuicer is dat uw sap op een laag toerental (maximaal 80 in dit geval) wordt geperst, waardoor voedingsstoffen optimaal bewaard blijven en het sap van ongekend hoge kwaliteit is. Dit is qua voedingswaarde van uw sap een groot voordeel voor uw gezondheid!
Tarwegrassap


De slowjuicer is als enig keukenapparaat geschikt om tarwegras te persen. Dit is mogelijk dankzij de langzame, kneuzende persing waar deze machines om bekend staan. Hierdoor krijgt u 100% pulp vrij tarwegrassap. Dit is niet mogelijk met een sapcentrifuge of blender, want deze vermalen het tarwegras tot kleine onverteerbare deeltjes. U kunt tevens bladgroenten en kruiden zoals spinazie, sla of munt persen met een slowjuicer, wat verder met geen enkele andere machine mogelijk is.
Wat is slowjuicen?


Slowjuicen is een manier van persen die ooit is ontstaan in het exotische Thailand. De naam zegt het al en houdt in dat verse groenten en/of fruitsoorten op een lage snelheid worden geperst, tot maximaal 90 toeren per minuut. Het sap wordt hierbij van het pulp gescheiden en het eindresultaat is heerlijk ‘levend sap’ met een zeer hoge concentratie aan essentiële en oergezonde vitaminen, mineralen, enzymen, antioxidanten en andere voedingsstoffen. Ook de smaak is ongeëvenaard en blijft beter behouden dan met welk ander keukenapparaat dan ook.
Wat zijn de voordelen van slowjuicen?


U zult merken als u verse fruit/groentesappen een vast onderdeel van uw dagelijkse voeding maakt, dat uw gezondheid en algemeen welzijn met sprongen vooruit gaat. Na 10 dagen kunt u zich al merkbaar fitter en opgewekter voelen. U kunt het merken met slapen. U kunt minder last hebben van stress- en hoofdpijn en met name uw stoelgang kan verbeteren. Na 20 dagen kunt u merken dat u gewicht heeft verloren. U zult tevens merken dat het dagelijks drinken van vers groente- en fruitsap een echte must en gewoonte is geworden en u liever niet meer zonder wilt. Na 30 dagen zult u zonder meer merken dat uw hoeveelheid fysieke energie flink is toegenomen en u makkelijker spiermassa creëert. Ook voelt u zich mentaal helderder en evenwichtiger.
Waar moet ik op letten?


Indien u net begint met het dagelijks drinken van vers groente- en fruitsap, is het mogelijk dat u last krijgt van lichte hoofdpijn en/of vermoeidheid. Dit is omdat uw lichaam door de grote hoeveelheden voedingsstoffen zich ontdoet van aanwezige gifstoffen in uw lichaam. Dit ontgiftingsproces is echter niets om uw zorgen over te maken en deze klachten verdwijnen binnen enkele dagen. Gaat u gewoon door met het maken en consumeren van uw dagelijks verse geperste sap en u zult merken dat u zich binnen 10-30 dagen ongekend energiek en vitaal zult voelen. Tevens raad ik aan om genoeg (gefilterd of bron) water te drinken. Mijdt gewoon leidingwater.
Kan ik vruchten met harde pitten juicen?


De harde pitten van vruchten zoals kersen, pruimen of abrikozen kunnen uw slowjuicer zeer zeker beschadigen. Verwijder deze pitten daarom altijd voor u dit soort vruchten wenst te juicen. Als regel kunnen we stellen dat als het door uw gebit gekauwd kan worden, dan is het ook veilig voor uw slowjuicer.
Kan ik harde en vezelige groenten veilig juicen?


Groenten zoals wortels en bieten zijn over het algemeen vrij hard. Andere groenten zoals selderij, stelen van bepaalde kruiden, citroengras en anderen kunnen erg vezelig zijn. Het is daarom raadzaam deze voor het juicen in stukken te snijden voor u ze in de machine doet. Ook is het raadzaam dit soort producten gelijktijdig met zachtere groenten en vruchten te persen, zodat de uitvoer uit de machine soepeler loopt. Het achter elkaar persen van te grote hoeveelheden harde groenten en fruitsoorten kan mogelijk leiden tot het sneller slijten van uw machine of tot beschadigen van uw slowjuicer.
Vaatwasmachine bestendig


De fabrikant raadt af de onderdelen in de vaatwasser schoon te maken. Het volstaat om de onderdelen dagelijks met schoon water te reinigen. Mocht het nodig zijn, dan kunt u af en toe gebruik maken van wat zeep en een afwassponsje, maar vermijd dit als dit niet nodig is. Spoel daarna de onderdelen wel goed af zodat er geen zeepresten in achter blijven. Ook is het raadzaam de onderdelen direct na gebruik schoon te maken. Voor de grote schoonmaak is het mogelijk gebruik te maken van wat fornuisreiniger. Doet u dit echter niet vaker dan eens per kwartaal. Het bijgeleverde borsteltje is om de zeef mee schoon te maken.
Ik heb al een sapcentrifuge/blender/keukenmachine, waarom zou ik een slowjuicer aanschaffen?


Er zijn enkele grote verschillen waarneembaar tussen een slowjuicer en andere keukenapparaten zoals sapcentrifuges, blenders en keukenmachines. Deze laatste apparaten zijn niet gemaakt om de hoge kwaliteit sap te produceren die een slowjuicer u levert. De nadelen van deze apparaten zijn: Hoge mate van frictie. Hierdoor verliest uw sap grote hoeveelheden essentiële vitaminen, mineralen, enzymen en andere voedingsstoffen. Laag rendement. Een slowjuicer haalt 30-80% meer sap uit (over)rijpe of zachten groenten en fruitsoorten. Minder lekker sap. Het sap uit een slowjuicer behoudt meer geur, kleur en smaak t.o.v. sap afkomstig uit andere keukenapparatuur. Veel lawaai. Een slowjuicer is een stuk geruislozer dan de andere hier genoemde keukenapparaten. Veel zuurstof. Een slowjuicer zorgt dankzij de langzame persing voor minder aanwezig zuurstof in uw sap, waardoor het langer houdbaar is.